Kontraster i en tisdagslunch

Jag skriver inte bara bittra inlägg om konsumtionssamhället, jag skriver om mat också. Helst av allt, faktiskt. 

Åh, mat.

Typ gårdagens lunch. Hur fantastisk var inte den? Inte bara en väl sammansatt smaksensation av miso, cayennepeppar, timjan, koriander och kanel, utan även spännande kontraster av den råa knaprigheten från groddade linser, avokadons tröstande lenhet och brysselkålens bittra sötma, stekt och oljigt krispig utanpå, varm och mjuk inuti.

ImageEn vegansk skönhet men denna fantastiska brysselkål som jag tidigare bara ätit till julkalkonen men vars mångsidighet jag upptäckt på senare tid. När man steker den blir de yttersta bladen så där knaperfriterade, precis som grönkål. De fick sällskap i pannan av cayennepeppar och timjan.

Avocadon och mina groddade linser ligger och myser i en dressing gjort på tahin, dijonsenap, äppelcidervinäger, olivolja, miso, koriander och kanel och svartpeppar. En färgstark vinägrett med extra matighet av tahinin, skulle man kunna säga. Har fått fullständigt dille på den typen av dressingar på sistone. Helst ska de vara riktigt stark-syrliga från senap och vinäger och ätas till allt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s