Kefir!

När jag bodde i Moskva var den krämiga, syrade mjölken en livlina. Gjorde morgongröten till en extra njutning och fanns alltid där när inspiration och matlust inte gjorde det. Den där lite jästa doften gör mig lycklig. Igår fick jag känna den igen på en kefirworkshop och blev alldeles varm i hjärtat. 

 Förutom hjärtvärmande så är mjölkkefiren tyvärr även lite magkrampande efter för stort intag, men som tur är fungerar det precis lika bra att ta del av de små svamparnas hälsofrömjande effekter genom att fermentera en vattenbaserad dryck på dem. Då behöver man tillsätta lite socker så att grynen/svamparna har något att äta. 3 matskedar kefirgryn, lika mycket rårörsocker, några russin, en klyfta citron + lite skal och några deciliter kokt, avsvalnat vatten är ett ungefärligt recept att utgå från. Ett icke tättslutande lock på i 6-72 timmar och sen ska man ha en syrlig, kolsyrad dryck som förhoppningsvis värmer både hjärta och mage.

Image

 Det här är jag och min kefir! I skrivande stund är hon ungefär 21 timmar gammal och snart drickfärdig. Uppdatering kommer inom kort!

 

 

 

Annonser

2 tankar om “Kefir!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s