En återvändande matlycka och lata sommarlovsdagar

Sommarlovet har hittills bjudit på mulna skyar och temperaturer kring tiogradersstrecket. Ovanpå det har jag de senaste två dagarna vaknat vid tolvtiden med en migrän som vägrat ge sig och således varit än sängliggande, än suttit i kökssoffan och läst bloggar.

 Imorse skuttade jag upp kvart över nio, tog en promenad och åt hirsgröt med jordgubbar, körsbär, kefir och tvorog (älskade tvorog!). Sminkade mig för första gången den här veckan, tog tunnelbanan in till stan och gick på Polytekniska museet. Gick runt ett tag och beundrade gamla telefoner, radioapparater och vakuumförpackad kosmonautmat.

 På vägen hem hade molnen bytts mot femtongradigt solsken. Gick förbi marknaden och fick med mig en massa gott hem: färskt spenat, små gurkor, salladslök, tomater aubergine, citroner och tvorog på lösvikt. Skar auberginen tunt, saltade lätt och stekte skivorna i olivolja. Lät rinna av på hushållspapper. Blandade getost, tvorog, finhackade valnötter, färsk dill och persilja, salt och peppar. Lade en klick på varje aubergineskiva, rullade ihop, satte in i ugnen på 175 grader, typ tjugo minuter. Hackade spenat, gurka, salladslök och det ätbara som var kvar av persiljan. Klyftade tomater. Pressade över citronsaft, flingsaltade och skvätte över lite olivolja. Stekte ett gäng champinjoner i smör med chili och vitlök. Det såg ut ungefär så här:

Image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s