KULTUR, för tusan.

Okej, firandet av fäderneslandsförsvararnas dag började med ett mini-breakdown från min sida. Men dagen fortsatte bra. Vi åt Napoleontårta och plöjde några avsnitt av Buffy. Välbehövligt.

Helgen var så där trevlig och helgig. Kortspel och öl i vårt underbara kök. Med några blockljus som enda ljuskälla och GES som stämningsmusik.

Nej, vi skäms inte.

Fortsatte med blåbärspannkakor och ett besök på Tretjakovskaja-galleriet. Hemmagjord pizza till lördagsmys.

Och så äntligen söndag, när vi skulle får våra efterlängtade semlor! Alltså. Semlorna var helt ok. Rysk grädde är visserligen sjukt kompakt och alldeles för söt men i övrigt var semlorna goda, på det där sättet som hemgjorda semlor är, dvs inte lika goda som de från konditoriet. Det är ett gäng Sverige-entusiaster som hänger i en källarlokal här i Moskva, bedriver svenskundervisning och ställer till med små festligheter då och då. Typ när det vankas semlor. De är av den här hurtiga typen utan hämningar och naturligtvis blev det allsång. Så där satt vi, höga på socker, och sjöng Björnen sover, Ritsch ratsch filibombombom och klappade händerna när vi var riktigt glada.

När semlorna var slut blev det en tur till Röda torget. Det var halt som tusan men vi fick i alla fall se Rysslands svar på E-Type på scen och äta en pannkaka. Sen var den helgen slut.

 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s